De Werkgroep Veranderlijke Sterren is een vereniging met als doel:
"Het systematisch waarnemen van veranderlijke sterren binnen de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (KNVWS) te organiseren en te coördineren, en een gemeenschappelijk waarnemingsprogramma op te stellen."

Veranderlijke sterren zijn wetenschappelijk interessant, en één van de gebieden binnen de sterrenkunde waarin amateurs nog steeds een bijdrage kunnen leveren. Het is voor de beroepsastronomen niet mogelijk om gedurende een lange reeks van jaren het helderheidverloop van de sterren te volgen, een taak die wij als amateurs en liefhebbers van de sterrenhemel graag op ons nemen!Op deze website wordt informatie gegeven over wat veranderlijke sterren nu precies zijn. Ook leggen we uit hoe je kunt meedoen aan de waarnemingen en hoe jij zelf een waarnemingsprogramma kunt opstellen. We kunnen je zelfs aan de benodigde kaarten helpen!
Daarnaast kun je hier lezen over recente ontwikkelingen, zoals bijvoorbeeld wanneer een ster op houdt te bestaan en wij een zogenaamde supernova waarnemen.
We zullen je graag helpen bij jouw introductie in deze leuke hobby die daadwerkelijk bijdraagt aan het wetenschappelijk onderzoek.